Finále pony Extraligy

29.11.2009 19:57

Velké finále pony Extraligy za účasti dvojice Mája + Bertík

Již 7. ročník pony Extraligy v Herouticích v tradičním podzimním termínu byl posledním závodem nejen letošní sezony, ale bylo to i rozloučení Marušky a Bertíka s pony kariérou, neboť Máje je již 16 let.

Do finále Extraligy se nominovali Petra Boháčová + Eliot pony A, Karolína Olehlová + Gey Time pony A, Ivana Hronová + Maximo Copilot pony B a Mája s Bertíkem pony B. První dvě jmenované jezdkyně a jejich koně nebyly schopny překonat finálový parkuk na úrovni STPB v sedle svých koní. Ani jeden pony kategorie A nedokončil se žádnou jezdkyní parkur. Nad tím by se měli pořadatelé a především majitelé a trenéři zamyslet a neposílat do takto obtížných soutěží koně, ve kterých se po nich požadují výkony, které jsou v rozporu s kodexem chování ke koni a je  tak porušeno welfare.

  Ku cti naší dvojice nutno podotknout, že Bertík překonal se všemi jezdci parkur s 20 trb.Jen o 4 trestné byl lepší Maximo Copilot.Maruška v sedle Gey Time došla ze všech jezdkyň nejdále. Bohužel druhé zastavení na předposlední  překážce pro ni znamenal konec nadějí na vítězství. V sedle Eliota na 3 překážce došlo k pádu a zranění jezdkyně.

Bertík byl velmi hodnocen jako velmi dobře přiježděný kůň a Mája jako dobrý jezdec. Byl to velmi pěkný závěr jezdecké pony kariery.

Přejeme Máje, aby měla stejné úspěchy v ježdění s velkými końmi  jako  s  poníky vzpomínala na ně  jen v dobrém!

foto na www.heroutice.cz a www.jezdectvi.cz